Articol următor

Articol anterior

Meniu

AcasăActualitateCum trebuie sa arate un website in anul 2018?

Cum trebuie sa arate un website in anul 2018?

Lumea afacerilor este incredibil de vasta, iar trendurile se schimba de la zi la zi, generand adevarate isterii in randul business-urilor nisate. Vorbim, asadar, de categoriile B2B (business to business) si B2C (business to consumer), defalcate in continuare in intreprinderi mari si intreprinderi mici. Totusi, ceea ce este cu adevarat important si suscita atentia detinatorului unui business sau a managerului insarcinat cu bunul mers al acestuia este aspectul legat de vizibilitatea companiei, mai exact, de promovarea eficienta si deplina a produselor si serviciilor.

Atunci cand proiectati un website, cum stiti ce clasificari conteaza? Sau, altfel spus, ce asteptari va genereaza specalistii pe care ii angajati pentru proiectul de creare site web? Mai important decat modul in care dumneavoastra credeti ca ar trebui sa arate website-ul companiei este ce doresc, de fapt, clientii de la website in materie de design si functionalitati.

Creati un website atat de util incat clientii ar plati pentru a-l accesa

Inainte de a fi o platforma gratie careia clientii sunt mai aproape de produsele si serviciile de care au nevoie, website-ul companiei dumneavoastra este interfata relatiilor comerciale, motiv pentru care fiecare accesare a acestuia trebuie sa fie limpede si la obiect. Daca in anii precedenti tendintele in digital marketing mizau pe existenta unor butoane aditionale fata de designul conventional al unui website, in 2018 se promoveaza utilitatea si designul minimalist.

1. Informatii clare si valide de contact

Specialistii in creare site din cadrul agentiei Webdesk recomanda ca in anul 2018 sa mizati pe o abordare simplista. Schimbati contentul extravagant si formele fara fond cu informatii clare, din care clientii sa inteleaga precis ce faceti si ce le oferiti. Asadar, creati un spatiu desemnat pentru informatiile de contact ale companiei, tinand cont ca acestea sa fie valide, valabile si clare. Cu ajutorul adreselor de e-mail, de exemplu, puteti incorpora un link pe pagina, iar acelasi lucru se poate face si pentru numere de telefon, servicii de chat si multe altele.

2. Criptarea si securitatea

Cand aveti incredere in gestionarea unor informatii vulnerabile, cum ar fi informatii despre carduri, adrese si multe altele, doriti ca totul sa ramana cat mai sigur si privat posibil. Puteti preveni accesul utilizatorilor neautorizati la date importante, asigurandu-va ca acestea sunt criptate, ceea ce reprezinta un nivel suplimentar de securitate. Secure Secure Socket Layer (SSL) va permite sa protejati orice date provenite de pe un device in urma accesarii platformei dumneavoastra. In plus, site-urile cu securitate activa si criptare vor incepe cu "https" in loc de "http", iar aceasta schimbare va fi observata si apreciata de clientii dumneavoastra, in special de cei care efectueaza tranzactii pe internet.

3. Optiuni de personalizare

Desi va adresati cu preponderenta aceluiasi target inca de la debutul business-ului, totusi clientii dumneavoastra sunt diferiti. Toti vor avea multumiri si nemultumiri, inclusiv la adresa  produselelor si serviciilor oferite de companie. Asigurati-va ca website-ul dumneavoastra va multumi toti clientii, mizand pe adaugarea unei sectiuni suport. Cea mai buna modalitate de a face acest lucru este crearea unui sistem bazat pe conturi, in care vizitatorii site-ului pot sa se conecteze si sa actualizeze detaliile personale sau setarile contului.

Implementati sistemul care functioneaza cel mai bine pentru clientii dumneavoastra, fiindca astfel le veti oferi optiunea de a-si personaliza experienta si de a profita de ea. Ati putea promova oferte speciale personalizate si reduceri, de exemplu, clientilor fideli care doresc sa faca upgrade la un nou produs sau o versiune de software. Personalizarea website-ului creat pentru vizitatori va lasa o impresie de durata si ii va fideliza.

4. Validarea, marturiile si recenziile clientilor

Promovarea este vitala pentru orice tip de afacere, fie B2B sau B2C. Exista numeroae metode de promovare online. Promovarea prin campanii Google Adwords sau Facebook este o parte esentiala pentru un business aflat la inceput de drum, pentru ca publicul tinta sa se familiarizeze cu brandul respectiv. Promovarea prin SEO este importanta pe termen lung si mult mai eficienta din perspectiva costurilor lunare. Totusi, promovarea cea mai eficienta este cea provenita din feedback-ul clientilor. De aceea, este important sa adaugati sectiuni dedicate comentariilor si recenziilor chiar si in paginile mai putin prioritare. Poate ca ati obtinut o licenta sau o certificare, iar clientii vor sa isi exprime punctul de vedere.

Configurati un proces care permite tuturor clientilor sa va impartaseasca experientele. Puteti veni in sprijinul dezvoltatorilor web cu diverse recomandari si sugestii. Este mai bine sa implementati un sistem care aglomereaza continutul decat unul care va stirbeste din autenticitate. Un trend ce pare extrem de eficient mizeaza, chiar, pe transformarea marturiilor si recenziilor intr-o pagina de continut cu drepturi depline, unde potentialii clienti pot auzi "povestirile" diversilor clienti si utilizatori, impreuna cu modul in care marca si produsele lor i-au ajutat.

5. Design responsive si navigare rapida

Probabil ca ati observat ca unele website-uri functioneaza excelent pe desktop, dar pe un dispozitiv mobil aproape clacheaza. In 2018, trendurile in webdesign mizeaza pe importanta unui design responsive, adica o varianta care se adapteaza tuturor gadget-urilor actuale. Asigurati-va ca experienta utilizatorilor este perfecta si eficienta, indiferent de platforma sau pagina pe care utilizatorii doresc sa o parcurga. Daca website-ul companiei dumneavoastra are un meniu vast sau mai multe submeniuri, ar putea fi o idee buna sa apelati la serviciile unor specialisti in realizare site pentru a va oferi o varianta prin care sa va faceti mai "placut” in fata clientilor.

6. Butoane vizibile si relevante

Cu sau fara experienta in marketing, orice persoana cu perspectiva va sti sa cuantifice implicarea clientilor in bunul mers al business-ului. Punctul culminant in crearea unui website si setarea unui design relevant si atragator sta in implementarea de butoane prin care utilizatorii sunt incurajati sa proceada la achizitia de produse sau adaugarea lor in cos. Acestea includ utilizarea butoanelor cum ar fi "cumparati acum" sau "inscrieti-va aici" si instructiunile pentru "faceti clic aici" si "pentru mai multe informatii".

Asigurati-va ca sunt plasate in spatiu deschis si ca raman accesibile tuturor celor care viziteaza website-ul. Apelurile la actiune va pot ajuta sa conduceti vizitatorii in sectiunile prin care generati profit. Sugerati-le dezvoltatorilor web cateva dintre asteptarile pe care le aveti de la viitoarea platforma si incepeti azi prin incercarea unor tehnici noi, pentru a avea avea o indicatie solida asupra sectiunilor la care clientii dumneavoastra raspund cel mai bine.

In marketing se vorbeste cu nonsalanta despre profit si depasirea concurentei, insa prea putin despre micile detalii care fac diferenta intre evolutie si stagnare. Inainte de a va preocupa de copywriting, campanii promovare AdWords si optimizarea SEO, incepeti prin crearea unui website perfect functional, care sa reflecte pe deplin integritatea si identitatea business-ului dumneavoastra.

Un website este interfata dintre client si entitatea comerciala, dincolo de a fi o platforma gratie careia clientii pot intra in contact cu persoanele din conducerea companiei. In plus, tendintele anului 2018 in materie de webdesign promoveaza asiduu avantajele unui design responsive, ajutandu-va sa economisiti timp si bani, dar si sa oferiti o experienta mai buna pentru utilizatorii care va vor accesa website-ul.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare